Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Haziran 2011 Salı

Büro Memur Sen Başbakanlığa 4/C Talebini İletti


Büro Memur Sen Başbakanlığa 4/C Talebini İletti
Türkiyenin değişik bölgelerinden gelen 4/C li çalışanlar ve sözleşmeli spor uzmanı ve antrenörler Başbakanlık önünde mali ve özlük haklarımız verilsin, 4/C üvey evlat, ücret adaleti istiyoruz, 4/C liler kadro istiyor şeklinde dövizlerle tepkilerini dile getirdiler.Büro Memur-Sen'in organize ettiği eylemde sözleşmeli çalışanlar "Kadro" talebini hep bir ağızdan dile getirdi.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 45 bin 4/C statüsünde çalışanlar ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde mağduriyet yaşayan sözleşmeli spor uzmanları ve antrenörlerin kadroya geçirilmesini isteyerek, "4/C'lilerin, sözleşmeli spor uzmanlarının ve antrenörlerin kadroya alınma vakti geldi, hatta geçiyor bile" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kamuda 4/C statüsünde çalışan sözleşmeliler ile sözleşmeli spor uzmanı ve antrenörler, ellerinde taşıdıkları "Mali ve özlük haklarımız verilsin", "4/C'liler kadro istiyor", "4/C üvey evlat" ve "Ücret adaleti istiyoruz" yazılı dövizlerle Başbakanlık önünde toplanarak kadro taleplerini Hükümete iletti.
Burada grup adına bir açıklama yapan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 4/B statüsünde çalışan 200 binden fazla personelin kadroya alınmasının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, aynı hakkın kamuda çalışan 4/C'liler ile sözleşmeli spor uzmanı ve antrenörlere de tanınmasını istedi.
Kamuda 4/A, 4/B ve 4/C olmak üzere farklı istihdam modellerinin bulunduğunu ifade eden Yazgan, "Büro Memur-Sen olarak kamudaki bu farklı istihdam modellerini yanlış buluyoruz çünkü bu farklılık kamu çalışanları arasında ayrımcılık yaratmaktadır. Bizler ayrımcılığa karşıyız. 4/B'lilerin kadroya alındığı gibi 4/C'lilerin de kadroya alınmasını istiyoruz" dedi.
Kamuda 45 BİN 4/C'li var
Başta TBMM, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, TÜİK olamk üzere birçok kamu kurumunda 45 binin üzerinde 4/C'li çalışan olduğunu ifade eden Yazgan, 4/C'lilerin iş güvencesi, askerlik dönüşü işe başlama, ücretsiz izin hakkı, eş, hastalık, eğitim nedeniyle atama, giyecek ve yiyecek yardımı gibi haklardan yararlanamadığını ifade etti.
Yazgan, kamu çalışanları arasında en çok mağdur edilen bir diğer grubun ise Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde hizmet veren sözleşmeli spor uzmanları ve antrenörler olduğunu ifade ederek, 2001 yılında sözleşmeli olarak istihdam edilen spor uzmanları ile antrenörlere kadro sözü verildiğini ancak aradan geçen yıllara rağmen bu sözün hala yerine getirilmediğini savundu. Yazgan, bu çalışanlarında kadroya geçirilmesini talep ederek, sendika olarak 4/C'liler ile sözleşmeli spor uzmanı ve antrenörlerin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. MAVİ SAKAL BAKALIM NELER SÖYLEMİŞ...
    DEĞERLİ ARKADAŞLAR, BEN DE HEPİNİZ GİBİ, 4/C MAĞDURUYUM.
    ANKARADA Kİ EYLEMLERDE BEN DE VARDIM.
    ÜÇÜNCÜ ANKARA YA GİDİŞİMDE,ARKADAŞLARIMIN, BU ÇOCUĞU GÖTÜRME ORADA PERİŞAN OLUR, DEMELERİNE RAĞMEN, 11 YAŞINDAKİ OĞLUMU DAHİ, SOKAKTA SABAHLAMA EYLEMİNE GÖTÜRMÜŞTÜM.
    BİZ MÜCADELEMİZİ YAPTIK. BİRLİKTEN VE DAYANİŞMADAN HİÇ VAZ GEÇMEDİK.
    BİR DE İÇİMİZDEKİ MÜCADELE RUHUNU ZAYIFLATAN, ZİNCİRİN GEVŞEK HALKALARINDAN BAHSEDELİM.
    ŞEKER FABRİKALARI İŞÇİLERİ, SİZLER NEREDEYDİNİZ.BİZDEN SONRA, SIRA SİZLERE GELECEĞİNİ BİLDİĞİNİZ HALDE, KAFANIZI NEDEN KUMA GÖMDÜNÜZ ?
    BAZI ARKADAŞLAR DA HEM ANKARA DA GÖRÜNÜP, HEM DE AKP BÜROLARINA GİDİP;
    -AKP YE KAYIT OLSAM, ACABA BANA GÜZEL BİR İŞ VEREBİLİRMİSİNİZ EFENDİM.
    DİYEN BUKALEMUNLAR VARDI.
    DEĞERLİ ARKADAŞLAR, 12 HAZİRANDAN ÖNCE, BİZLERE KADRO VERİLMEMESİ, BELKİ DE ÜLKEMİZ ADINA İYİYE İŞARETTİR. BU ZALİMLERİN, DESPOTLARIN, GERÇEK YÜZLERİNİ ORTAYA ÇIKARDIĞI İÇİN MEMNUNUM.
    YARINKİ SEÇİMDE, LÜTFEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNEREK OYUNUZU KULLANIN.
    HEPİNİZE SAYGILAR...
    AKHİSAR TEKELDEN MAVİ SAKAL...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com