Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Faruk Çelik: 4/C Çalışanlarının 4/B veya 4/A Olmaları Söz Konusu Değil


Faruk Çelik: 4/C Çalışanlarının 4/B veya 4/A Olmaları Söz Konusu Değil
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik SkyTürk360 Kanalında sözleşmelilerin durumuyla ilgili konuşurken 4/C li personellerin durumuna da açıklık getirdi. Bakan Faruk Çelik; 4/C statüsünde çalışanların geçici personel statüsü taşıdığı, devletin ise bazı dönemler için geçici personellere ihtiyaç duyduğu bu nedenle 4/C statüsünün kaldırılmasının, 4/A yada 4/B ye geçirilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bu personellerin sadece ücretlerinde sıkıntı olduğunu bunun ise toplu görüşmelerde ele alınacağını belirtti. Bakan Faruk Çelik Proğramda 4/C çalışanları için şu açıklamalarda bulundu.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bizim personel sistemimizde 4 statü var. Biri 4/A'lılar kadrolu memurlar. 4/B'liler şu anda 100 bin kişi hemen hemen tamamı 4/A'ya geçtiler, yani kadrolu memur oldular. 4/C'liler, özelleştirmeden gelen vatandaşlar. Özelleşen kurumların memur olan kesiminin direk kamuya ataması yapılıyor, diğer çalışanlar depoya geliyor ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından kurumlara dağıtılıyor. Bunlara 4/C'li diyoruz. Özelleştirme neticesinde kamuda çalışmak isteyenler, tazminatlarını alıyorlar, diyelim ki on yıl siz çalışmışsınız, A fabrikası özelleşmiş, siz on yıllık tazminatınızı alıyorsunuz, ihbarınızı alıyorsunuz, sonra geliyorsunuz kamuda ben çalışmaya devam etmek istiyorum diyorsunuz, emekliliğime şu kadar sene var diyorsunuz ve böylece siz 4/C'li oluyorsunuz.
Şu anda 4/C'lilerin statüsüyle ilgili bir çalışma yaptık fakat 4/C'lilerin sözleşmeli veya kadroya, kadrolu işçi olmaları, 4/D'li olmaları gibi bir durum maalesef gerçekleşmedi. Şunun için söylüyorum, devlet bir çok açıdan bu statüler oluşmuş, bir çok açıdan bunları değerlendirmek durumunda. Şimdi seçim kurulu diyor ki; önümüzde seçim geliyor mart ayında ben üç aylığına dört aylığına eleman çalıştıracağım diyor. Hangi kadrodan alıyor bunları 4/C kadrosundan dört aylığına elemanları alıyor çalıştırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu, eleman çalıştıracak, nereden alıyor, 4/C kadrosundan alıyor çalıştırıyor. Belli bir süre bunları çalıştırıyor. Bunun gibi kamu kurumlarının taleplerini karşılamak için 4/C statüsü olmak zorunda. Bir de özelleştirmeden gelenler var. Şimdi biz bunu çok geniş bir şekilde değerlendirdik ve sonunda geldiğimiz nokta şu;

Zaten 12 ay iş güvenceleri var. 12 ay 4/C'liler çalışıyor. Problem ücretlerin dedir. Ücretlerini de toplu sözleşmede, Ağustos ayında memurlarla ilgili, Kamu Görevlileri Sendikalarıyla oturduğumuz zaman, 4/C'lilerin ücret durumlarını ve sosyal haklar neyse onları bir masaya yatıracağız. Ne olabilir, ne yapabiliriz onu konuşacağız. Ağırlıklı olarak 4/C'liler bizi toplu sözleşme döneminde daha yoğun şekilde takip etsinler diye buradan ifade etmek istiyorum dedi.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

69 yorum:

  1. İnsanları kandırıp duruyorsun Faruk Bey.İstatistik kurumunda 4/c 'li olarak çalışmaya başlamış ve emekli olan kaç tane 4/c'li var biliyor musunuz? Sizin yatacak yeriniz var mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Peki ozellestirmeden gelmeyen 4000 fakulte mezunu mimar mühendisler ne olacak sayin bakanim

    YanıtlaSil
  3. Allah'a havale ediyorum başkada diyecek sözüm yok. Rabbim çaresizliğin ne olduğunu bizim çaresizliğimize kulak vermeyenlerede yaşatsın inşallah.Buda hayatımda yaptığım ilk bedduadır.

    YanıtlaSil
  4. sayınbakanverdiğinsözlernerdekaldıyazık yinehayaloldu

    YanıtlaSil
  5. SAYINBAKANİNSANLARIN ÜMİTLRİAZDA OLSA BU GÜNKİ 4/CLİLERİN 4/B VE 4/A OLMALARISÖZ KONUSU DEĞİL AÇIKLAMALRINLA KADERİNEMAHKUMEDİLMİŞ SİZDEN HALAÜMİT BEKLEYEN AİLELRİDE BU MÜBAREK RAMAZAN AYINDA DERTLERİYLE BAŞ BAŞA BIRAKTINIZ.4/C PERSONELLERİ OLMADAN ÖNCE CEÇİM KURULUNUN VE İSTATİSTİK KURUMUNUN İŞLERİNİ KİM YAPIYORDU.O KURUMDA PERSONEL OLMASA DAHİ DİĞER KURUMLARDAN GÖREVLENDİRMEİLE ÇALIŞAN PERSONEL YOKMU İŞKURDAN 9 AYL ÇALIŞTIRILAN KİŞİLER TÜM KURUMLARDA ÇALIŞTIRILIYORDA O KURUMLARDA MI ÇALIŞTIRILMIYOR.BUNLAR BOŞ SÖZLER DAHA ÖNCE KADRO VERİLECEK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR MÜJDELERİNİ VEREN 2011 SEÇİMLERİNDEN ÖNCE BAŞBAKANIN KADROSÖZLERİ NE OLDU VİDEO KAYITLARIDA VAR ALLAH İNSANI GÖRDÜĞÜNDEN GERİ BIRAKMASIN DİYE BİR ATASÖZÜVAR BUDA BİZİM NE HALLERE DÜŞTÜĞÜMÜZÜN AYNASIDIR.ADALET VE KALKINMA PARTİSİNİN ADALET VE HAKKANİYET ADALETSİZLİK İLKSİYLE UYUŞUYORMU BU MÜBAREK RAMAZAN AYINDA BU KÖTÜ HABERLERİ DEĞİLDE 4/ C ÇALIŞANLARI VE AİLELERİNİ SEVİN DİRİCİ HABERLER BEKLERKEN RAMAZAN AYINIDA HUZURSUZ EDİCİHABERLERLE BAŞBAŞA BIRAKTINIZ DEYİN Kİ LAFI UZATMAYA GEREK YOK SİZE KADRO FALAN YOK SİZ İKİNCİ SINIF İNSANSINIZ OLMAZ DEYİN ARKADAŞLAR TOK ACIN HALİNDEN ANLAMAZ DERLER BİZDE BU RAMAZAN AYINDA ZORDURUMDA OLAN ARKADAŞLARIMIZA ALLAH RIZASI İÇİN YARDIMCI OLALIM YARDIM

    YanıtlaSil
  6. 11 ay 28 gün çalışan geçicimi olur çocukmu kandırıyorsun Bakan Bey bırakın artık yalanları. İmama 2 ayda kadro verdin belediyelilere verdin 47c ye düşmanlığın niye

    YanıtlaSil
  7. Bakan Bey kadronuzda vereceğiniz üç beş kuruşta sizin olsun imamlara iktidarınıza yakın eşdosta lazım olur belki iyi saklayın kaybetmeyin haaa.

    YanıtlaSil
  8. Bu Devletin hiç bir yerinde geçici personele ihtiyaç yok devlet dairelerinde oturacak yer bulunamıyor çalışan ve onların sırtından geçinen asalaklar var 4/c liler en alt kadro olduğundan korkusundan çalışıyor kadrolular onların sırtından geçiniyor.11ay 28 gün çalışan geçicimi olur sözleşmeyapıp sözleşme harcı yatırıp sözleşmali değil geçici sayılan biz 4/c ye düşmanlığınız neden onu açıklayın.

    YanıtlaSil
  9. Tazminatı aldığımız doğru ama ihbar nerden çıktı alan firma bizi. işten çıkarmak için elinden geleni yapıyor ondan sonra ozellesen firmalalarda çalışacak eleman bulamayız deniliyor. kocaman bir yalan adamlar bizi bezdirdi iş akdimizi fesh etmek için ihbar tazminati vermemek için bizden noter ihbarneme cekmemizi istiyorlar

    YanıtlaSil
  10. Türkiye İstatistik Kurumu‘nda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ‘na göre 4/C statüsünde hizmet veren fakat özelleştirmeden kaynaklı istihdam edilen 4-C liler değiliz. Kurum bünyesinde geçici personel adı altında sürekli çalıştırılan personelleriz. Bizler bu ülkenin tüm rakamsal değerlerinin açıklanmasında yıllardır emek veren ve hiçbir zaman önemsenmeyen, kurumun arka planında kalmış, yıllarını bu işe vermiş insanlarız. Çoğu zaman zor şartlar, ağır tahrik ve hakaretler altında (İşyerleri ve Haneler tarafından) çalışmak zorunda kalan ve hiçbir zaman takdir edilmeyen, sürekli göz ardı edilen, kısacası sesi hiç duyurulmayan bir azınlığız.
    Devletimiz özveri ile çalışan bu emekçileri neden görmemezlikten geliyor?
    4/C geçici personel sorunu 1972 yılında TÜİK ‘te başlamış ve o yıldan günümüze kadar gelmiş kanayan bir yaradır. TÜİK GEÇİCİ PERSONELİ ÖZELLEŞTİRMEDEN GELMEMİŞTİR.
    Bizler sürekli iş üreten ve yıllardır aynı kurumda çalışıp, bu kurumun neredeyse tüm yükünü taşıyan, yağmur çamur, gece gündüz , hafta sonu demeden , sokakta, işyerlerinde, hanelerde, köylerde çalışmaktayız. Çoğu zaman bir insanın fiziken ve ruhen kaldırmakta zorlanacağı kadar yoğun çalışıp, ülkemizin sosyo ekonomik verilerini üreten, veri toplayıcısı ve veri tabanının oluşmasında en büyük pay sahibi biz TÜİK 4/C çalışanlarız. TÜİK ‘te çalışan her 4/C ‘li geçici personel kurumun bel kemiğini oluşturmaktadır. Sabah Saat 08:00 den, akşam 23:00’ e kadar ve hafta sonları da dahil olmak üzere çalışmaktayız. Ailemize, çocuğumuza zaman ayıramamakta ve sosyal yaşantımızı tam anlamıyla yaşayamamaktayız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen şimdiye kadar özlük haklarımızda ( Sağlık, İzin, Maaş vb.) hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Son zamanlarda tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında sözleşmelilere kadro verilirken TÜİK 4/C ‘liler bundan her zaman muaf tutulmuştur. TÜİK’ te 1928 kişi 4/C‘li geçici personel çalışmaktadır. TÜİK ‘in % 53.47’ si 4/C ‘li geçici personelden oluşmaktadır. Kurumda bu statüde yıllarca çalışan ve tüm çalışma hayatını buraya bağlamış bu ülkenin vatandaşlarıyız. 4/C ‘li geçici personel “kurumda aylık üretim”, “üç aylık” “kısa dönemli inşaat ve ticaret, “tefe”, “tüfe”, “tarım ve çevre istatistikleri”, “enflasyon rakamları”, “ADNKS” (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi), “işsizlik oranları”, “gelir ve yaşam koşulları”, “işgücü ve hane halkı bütçe anketleri,” “turizm ve sosyal anketler” (doğum oranı, ölüm oranı, eğitim durumu vb.),”dış ticaret istatistikleri” gibi ülke çapında, önemi hiçbir şekilde tartışılmayacak çalışmaların tamamında ve her aşamasında görev almaktadır. Biz işimizi severek yapıyorken Devletimizin ve Kurumumuzun HAKKIMIZ OLAN KADROYU vermemesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.
    Bu statüden dolayı her 4/C ‘li geçici personel geleceğinden kaygı duymaktadır. İş güvencemiz olmadığı için herkes tarafından hor görülüyor, kimi zaman tehdit ediliyor, yoktan sebeplerden dolayı sorgusuz sualsiz işten çıkarılıyoruz. Bizler bundan önce kandırıldık, umutlandırıldık, sömürüldük. Bizler hakkımız olan iş güvencemiz dışında hiçbir şey istemiyoruz, sadece insanca yaşamak, insanca muamele görmek istiyoruz.. İş güvencesi istiyoruz.. Yarın ne olacak derdine düşmeden , çocuklarımız aç kalır mı korkusu olmadan yaşamak istiyoruz. Bizim için kadrolu olmak; aidiyetlik demektir , adam yerine konulmak demektir , insanca muamele görmek demektir.
    KISACASI ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDAN KAYNAKLI 4-C OLMADIĞIMIZI VE TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU NDA ÇALIŞAN 4-C Lİ “GEÇİCİ” PERSONELLERİZ. YAKLAŞIK 100.000 KİŞİYE KADRO VERİLİRKEN BİZLER NEDEN BUNDAN MUAF TUTULDUK ?

    YanıtlaSil
  11. Sayın bakanım siz ne zaman doğru konuşacaksınız pardon siz ne zaman bakan olarak konuşacaksınız uzaktan komuta bitsin çalışma bakanı sensin başkası değil inan o konuma hiç yakışmıyorsun inşallah bir daha görev almazsın

    YanıtlaSil
  12. kıvır babam kıvır bu kadar olamaz arkadaş söyleyecek bir şey bulamadım yazıklar olsun Allah a havale ediyorum

    YanıtlaSil
  13. sayın bakan söylediklerinizin ne kadar komik ve anlamsız olduğunu kendiniz de farkındasınız bence vücut dilinizden ve mimiklerinizden anlaşılıyor ama sanırım elinizden bir şey gelmiyor.3 ay görev yapmış vekil din hocalarını kadroya alıp,belediyedeki işçileri kamuya kadrosuyla geçirip,emeklisi 10-15 yıl geçmiş özelleştimedeki tüm sözleşmelileri kamuya geçirip sonra kadrolu memur yapmış,4 yılda bir seçim kurulunda çalışacak kişileri 11 ay 28 gün çalışanlarla bir tutmuş 4/c ye her seferinde söz verip sonra ben sözümden döndüm demiş bir anlayışa sahip olmak ve bu yükü taşımak çok zor olsa gerek.Kamuoyuna öyle bir anlatıyorsunuz ki inanın ağlayasım geliyor. özelleştirme bizim dışımızda gerçekleşti ikramiyelerimiz isteğimiz dışında verildi ikramiyelerimizi vermeseydiniz de bizi de belediye işçileri gibi atasaydınız biz özelleştirmeden geldik onlar da istihtam fazlası olarak geldi ne oldu yani istihtam fazlası olmak daha mı özel bir durum Allah büyüktür vesselam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki üniversite mezunuyum diyanetin istediği her sınava girdim yeterlilik kpss vs hepsine sahibim hç bi şekilde vekil görev alamadım 400 liraya çalışıyorum bnmle aynı görevi yapanlar 2400 lira para alıyor 4c statüsünde görev verdiler fahri görev yapıyorum ve çoğu kadrolunun yapmadığı öZveriyle yapıyorum 4cliler bu alıma katılmadı bizimde oylarımız o sandığa katılmıcak

      Sil
  14. Mturan
    Sayın Bakan ben anladım ki sizin hak ve adaletten hiç bir nasibiniz yok ..sizin yalanlarınızdan usandık artık...sizin gibi sözlerine muteber edilmeywen hiç bir hükümet ve kıvrıklar topluluğu bir araya gelmemişti...Rabbim beni sizlerle haşr etmesin...Ailece çoluk çocuk sizlere lanet ediyoruz bize bu zulmü reva gördüğünüz için ...sizin bu 4/C ye kininiz neden ...inşallah C-4 gelesiniz..bize yaşattığınız perişanlığı Rabbim sizin ceddinize yaşattsın yaşatsın ki bize ne zulüm ve haksızlık yaptığınızı bilesiniz..Kahhar olan Allah sizin hakkınızdan gelsin......Amin............

    YanıtlaSil
  15. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU11 Temmuz 2013 00:02

    Çok Normalmiş gibi bir bakan olarak konuşuyorsunuz??? Memurları Tüm Haklarıyla diğer kurumlara gönderiliyorda peki (iŞÇİLERİN) Neden tüm Hakları alınar Depoya gönderiliyor.... Acaba Diğer Deyip de İnsan yerine koymadığınız İşçiler Tazminatlarını ALIYOR Diyorsunus Peki İstiyerekmi Tazminatını alıyor?? Yoksa siz Tazminatı Zorlamı veriyorsunuz??? Verilen Tazminatı EYY Çalışan İşçi Tazminatını alıyormusun Almıyormusun diyemi soruyorsunuz?? Yoksa Bankaya Yatırdık ister al ister almımı diyorsunuz??? Diğerleri ise yani İnsan Sayılmıyan (İşçiler)Depoya ordanda ben hala çalışmak istiyorum diyor??? Sizde Onalara Merhamet edip Tekrar iş İmkanı veriyorsunuz VAY ÜLKEN VAY Düştüğümüz hale bakın!!!! Diğerleri dediğiniz 15-20 yılını Kadrolu Daimi İşçi olarak geçirmiş ve onca yıldan sonra Ne Emekli Olabiliyor nede Geçinecek bir aylığı var ne yapsın pekibunlar faruk bey??? Eminim söylediklerinize siz bile bıyıkaltından gülüyorsunuz???Hakkımızı sizlere Bu Mubarek ayda Helal Etmiyoruz İnşallah bizlerden beter olursunuz... 45 yaşından sonra 7 Aile ferdiyle ne yapmasını bekliyorsunuz işten çıkartığınız insanların??? 4/c liler kadar başınıza taş düşer İnşallah....1972 de Nüfus Sayımı ve TRT Televiziyonunda Programlar Çekilirken Işık Tutmak için çıkarılmış bir Yasa Ne zamandan beri Özelleşen Kurumlardan Kadrosunu aldığınız İşçilerin İstihdam türü oldu sizin döneminizde... Hem 4/c Kalmalı Devletin geçici işlerini görmeli diyorsunuz!!! Hemde bular zaten 11 ay 28 gün çalışıyor İşlerinde sıkıntı yok Emekli olanakadar çalışır diyorsunuz??? Ya bu nasıl bir çelişki??? Hem Geçici Hemde Eemkli olana kadar çalışır??? YA NASIL BİR ÇALIŞMA ÇEKLİ bAKAN bEY..... Bizler TÜİK de 4/c yi kabul ederek işe başlamadık sizlerin sayasinde 4/c de çalışmaya MECBUR ve MAHKUM Edildik.....

    YanıtlaSil
  16. İnsanlari kandırmanın bir anlamı yok yetkili olacak insanlar... vekil imamlara kadro verilen bir ülkede yaşıyoruz neyin ne olduğunu herkes iyi biliyor tazminat verdik ihbar verdik diyorsun peki biz bu kurumlara girerken gerekli olan yükümlülükleri yerine getirdik ve şimdi durumumuz böyle ünv. oku kpss gir bunlara gerek yok gir belediyeye al kadroyu yada imam ol al ..Allah'a havale ediyorum ben sizleri

    YanıtlaSil
  17. tuik ten yazan arkadaş siz özelleştirme mağdurlarını ne olarak görüyorsun acaba çok merak ettim doğrusu siz çalıştınızda özelleşmeden gelenler çalışmadı mı en basiti en ücra köylere kadar götürülen elektriği tüikciler götürmedi yorumlarınızı yaparken daha dikkatli olursanız çok seviniriz bizlerin kimsenin kadrosunda gözümüz yok ama siz işe girerken 4/c li olmayı kabul edip girdiniz sanırım sonradan 15-20 senelik kadrolarınız elinizdan alınmadı değil mi anayasa da bile var kazanılmış haklar geri alınamaz umarın size de kadro verilir bize de elimizden alınan kadrolarımız geri verilir saygılarımla.

    YanıtlaSil
  18. TÜIK ciler Özelleştirme mağdurları sayesinde sesiniz duyuldu nankörlük yapmayın özelleştirme mağdurları olmadan sizi kim dinliyordu acaba

    YanıtlaSil
  19. Daha önce "Sayın Bakan Faruk ÇELİK en son açıklamasında özelleşecek fabrikalarda çalışacak kalifiye yetişmiş eleman kalmaz diye 4/C’ lilerin kadroya alınmadığını" açıklamıştı.
    Şimdide önümüzde seçim geliyor mart ayında ben üç aylığına dört aylığına 4 c liyi çalıştıracağım diyor.
    Sayın Bakan bahanalerinizin çözümleri hazır.
    Önceki bahaneniz için 4/C’ Yİ KALDIRMA REÇETESİ uygularsınız. Recetenin içeriği sitede mevcut.Zahmet olmasa bakıp incelettirebilirsiniz. çözüm istiyorsanız tabi.
    Şimdiki bahanenize gelince diğer kurumlardan görevlendirme ile çalışan personel yokmu onları çalıştırırsınız. daha öncede böyle olmadı mı?
    Kadro vermemek için açıladığınız bahanelerle sürekli çelişkiye düşüyorsunuz farkındamısınız. Anlaşılan kadro vermeye gönlünüz yok.
    Çobanın gönlü olursa TEKEDEN süt çıkartırmış. Hatta çıkardığı sütü birde mayalayıp yoğurt yaparmış. Böyle asılsız bahaneleri bırakında kakkımız olan işçi kadromuzu verin.

    YanıtlaSil
  20. "4/C Çalışanlarının 4/B veya 4/A Olmaları Söz Konusu Değil" , "4/C'lilerin sözleşmeli veya kadroya, kadrolu işçi olmaları, 4/D'li olmaları gibi bir durum maalesef gerçekleşmedi"
    Sayın bakanın kızı Acıbadem Tıptan Hacettepe tıpa geçiş yaparken oluyoda. 4 c linin işçi kadrosu niye olmuyo ? Halbuki bizimkisi hakkımız olan vede elimizden alına kadro. sormak lazım kendilerine.

    YanıtlaSil
  21. faruk celık ben bır 4 c lı olarak senden hıcbır zam ıstemıyorum agustostakı gudeme bızı almayın kadro verdıgınız ımamlara verın bızım yerımıze cunku ımamlardam dolayı butcenız acık verdı mehmet sımsek aglamazsın sonra uzulur basbakanınıza sonra cevap veremezsınız

    YanıtlaSil
  22. Sayın bakan toplu sözleşmede yoğun şekilde takip etsinler diyor. Gene bir parmak bal ağzımıza çalıyo. Yoğun takip etmemiz bize işçi kadrosumu verecek. Toplu sözleşmeyi izin verek geçiştirip iyileştirme yaptık diyerek geçiştirisiniz.Adıda durumunuzu düzelttik olur.
    4 c liye kadro işini yılan hikayesine çevirdiniz. Bırakın bu ali cengiz oyunlarını. Kado vermemek için de gülünç açıklamalar yaparak iyice gözden düşmeyin bari. 4 c lilerin kendi arasındaki farkı ortadan kaldırın ilk önce. Mademki kadro vermeye niyetiniz yok. Bütün 4 c lileri MECLİSTEKİ çalışan 4 C lilerin haklarını verin bari. KADROLARI KENDİ YANDAŞLARINIZA AYIRIN BELKİ DAHA SONRA LAZIM OLUR.

    YanıtlaSil
  23. Toplu Sözleşmede öncelikle olmassa olmaz olan sözleşmemizde yer alan EK BİR ÜCRET ÖDENMEZ İBARESİNİ kaldırın da denge tazminatından faydanalım. Daha sonra 2010 yılında sözvermiş olduğunuz Aile yardımını verin . Maaşada ne kadar zam yapacaksanız oda vijdanınıza. 10 yıllık çilemiz bitsin artık. Dayanacak gücümüz kalmadı.Siz AKP hükümeti olarak en azından bunları vererek yanımızda olun ki bizlerde sizin yanınızda olalım. Her şey sulf olsun.

    YanıtlaSil
  24. sayın bakanım siz ne deseniz deyin artık samimi olmadığınız son derece ortada sen istesende kadro veremezsin taki başbakan isteyene kadar o yüzden basına verdiğiniz cevaplar yapmacık olduğu ortadadır.bu yüzden bütün bakanlar birleşse dahi boştur. başbakan ne dese o olur.

    YanıtlaSil
  25. Toplu sözleşmede adam akıllı bir şeyler verecekseniz verin 4 c liyi 10 yıldır yeterince duygularıyla oynanıldı. Her defasında ağzımıza bir barmak bal çalarak kendinizce kandırarak nefretimizi kazanarak günahımızı alığınız yeter. 4 c linin bundan sonra tahammülü kalmadı. Sakın bizimle kedinin fareyle oynadığı gibi oynamayın artık. Ne zaman ki böyle yaptınız sefaletin içine ittiniz 4 c liyi intaharın eşiğine getirtip hatta intahar eden 4 c liler bile oldu. Nasıl bunların hesabını vereceksiniz şaşmamak mümkün değil. Hiç bir şey yapamıyorsanız meclisteki 4 c liler gibi yapında bitsin bu çile.

    YanıtlaSil
  26. Sayin bakan bizmi ozlestime istedik siz ve senin hükümet in yapti biz 4 c li olarak ise baslamdik.bizler hepimiz sinavla ise girdik kadroluduk sizler bizi bu sefalet koydunuz köle 4 c yasai hic bir ukede bu yasa yok sizden baska belediye dekileride dağıtıniz ama.özlük haklariyla bu çifte sitandart niye biz bu ülkeye vergimizi sizlerdn daha fazla veriyouz bizde bu ulkenin vatandasiyiz ayrim yapiyorsun hane 2 yildir çalışma. vardi yalan miydi alışmış siniz yalan söylemyi insanları kandirmaya hic kimse size ve yalanlarina inanmaz allah. Büyük tur bu ramaxan ayinda bedua sizlere cok yapilacak unutmayin bu.ayda dualar kabul olur

    YanıtlaSil
  27. Önce 4 c nin kendi içindeki ayrımı kaldırın. Bütün 4 c liler de mecliste çalışan 4 c linin haklarına sahip olmak istiyor.Meclisteki 4 c liler nasıl olduysa bizide öyle yapın. Öyleye oda 4 c diğerleride. Ayrım niye. Mecliste çalışıyorlarmı diye ? Kimsenin kanı kimseden daha kırmızı olmadığı gibi en azından bunu yapında. Size saygı duyalım. Bu toplu sözleşmede bari bunu yapın.

    YanıtlaSil
  28. SEN CALIŞ 4 C SEVGILI BAKAN SEN

    YanıtlaSil
  29. Şimdi seçim kurulu diyor ki; önümüzde seçim geliyor mart ayında ben üç aylığına dört aylığına eleman çalıştıracağım diyor. Diğer taraftanda
    Zaten 12 ay iş güvenceleri var. 12 ay 4/C'liler çalışıyor. deniliyor.Çelişki üstüne çelişki.
    Madem 3-4 aylık personele ihtiyaç var yeni işe aldıklarınızı o şekilde alırsınız.
    Bunu da bize kadro vermemek için bir daha bahane etmezsiniz.

    YanıtlaSil
  30. 10 yıldır 980 TL. ile ne çektiğimizi bir biz bilir bir ALLAH. Sayın Bakan Problem ücretlerindedir diyor. Bu söyleminizi kadro vermemek için olduğunuda iyi biliyoruz. Gözümüzden kaçmadığını bilesiniz. Mademki ücretin problemli olduğunu sizde söylüyor vede kabul ediyousunuz. Sıkıntı ücretlerde ise aile yardımını denge tazminatını bide yüzdelik zam yaparsınız.Yok bunu yapamam diyorsanız mecliste ki 4 c linin maaşını verirsiniz oda olur. Hem vijdanınız rahatlar hemde hayır dua alırsınız olur biter. Kadroyuda istediğinize verirsiniz. Aklın yolu bir.

    YanıtlaSil
  31. Sayın bakanın 4 c linin yanında olacağından ücretlerdeki iyileştirmede belli olacak. Sakın elma şekeriyle kandırma gibi düşünceleriniz olmasın. 4 c linin bunu kaldıracak ne tehammülü nede sabrı kalmadı. Bu güne kadar hakkımız olan vede vermeniz gereken Aile yardımı ile denge tazminatımızı verin öncelikle verin. Sonra maaşa yüzdelik zammı verirsiniz.

    YanıtlaSil
  32. Sayın bakan madem ki kadro veremiyorsunuz. Problem ücretlerin dedir diyorsunuz. 4 C li Memurlarla aynı iş paylaştığına göre . 4 c linin Ücretlerini de toplu sözleşmede memurların seviyesine getirirsiniz inşallah.

    YanıtlaSil
  33. 4 c liyi toplu sözleşmede masaya yatıracağınızdan bahsediyorsunuz. 4 c liyi meclisteki 4 c verdiklerinizi vermezseniz. Bilinki 4 c li masada kalır. Vebalide üstünüze kalır.

    YanıtlaSil
  34. BU ÜLKE SİZLER GİBİ KAYPAK,BİR GÜN SÖYLEDİĞİ ÖBÜRÜNÜ TUTMAYAN SÖZLER DUYMADI GÖRMEDİ.YAZIKLAR OLSUN.

    YanıtlaSil
  35. Ya hatirliyormusunuz eskiden bir bakan.vardi.taklaci bakan vatandasa takla at diyordu onun akibeti ne oldu haberiniz varmidir aceba bu çalışma bakanida ondan hic.bir. farki yok bu da boyuna kiviriyor kivir bakan bey kivir nerde o sozler.nerde o vatler yalanci bakan ancak yalnci bakan olursun bidaha o kultuga asla oturamasin insallah bu çalışmaniz olur insallah kiviran sayin faruk bey siz adalet en bash ediyorsunuz nerde adalet.2 aylik ebeler kadro verdiniz 4 aylik imanlarada kadro verdiniz 4 c liye sira gelince bunlar ozelestirme dediniz sizler.ozelestirdiniz iste bu çifte sitandart yaptiniz hane 2 yildir çalışma miz vardi diyordunuz milleti kandirmayin acik soyle yim verwmiyoruz kadro yalan soylemeyin insanlarin duygulariyla oynamayin bir gun bu halk sizinle cok iyi oyunacak unutmayin bu ramazan da dualar kabul mazlallah bu 4 c lerin birisini duasi kabul olursa vay halinize bu vicdanla sizi basbada birkiyorum vicdaninz yok ya neyse allaha havale ediyorum sizleri

    YanıtlaSil
  36. arkadaşlar anlama özlürlümüsünüz daha ne demeleri lazım düşünmüyoruz bizim yanımızda ........ kadar değeriniz yok diyorlar.kendimizi bu kadar düşürmeyelim bunlar bize hiçbirşey vermez.şunuda ekleyelim ağustosta yapılacak toplantıdan ümüdi olan vatandaşlar var.şaşıyorum akıllarına,hadi hayırlı işler

    YanıtlaSil
  37. Arkadaşlar Faruk ÇELİK'e neden yükleniyorsunuz! O uzaktan kumandalı bir oyuncak araba gibi, kulağına ne söylenirse onu konuşuyor. Bizim işimiz Recep Tayyip Erdogan'da biter. O da bizi istemiyor! çünkü bizler 2000 yılı öncesi KİT çalışanları olarak üretiyorduk, KİT ler Türkiye ekonomisine yön veren kuruluşlardı. Şimdi çalışmadan kazananların devri... Hepimize Allah kolaylık versin...............

    YanıtlaSil
  38. sayın bakan,tüik özelleştirmeden eleman alıp çalıştırıyor diyorsunuz 7 senedir tüik istanbul bölgede çalışıyorum 1 tane bile özelleştirmeden gelen eleman alınmadı.7 senedir burdayım adımız hala geçici bu hangi hakka hangi hukuka sığar.tammam kadro vermiyorsunuz bari dalga geçmeyin insanları umutlandırıp sonrada 4c ye kadro yok demeyin ayıptır günahtır..

    YanıtlaSil
  39. 1992 den buya işçi olarak işe girdik 2005 bize memurlar atandı 2009 da özelleştirdiniz memurları hiç bir kayba uğramadan özluk haklarıyla başka kurumlara geçişi sağlandı biz ise havuza atıldık ve 4 c adını taktılar bize sizin veya kabinenizin nezninde bu 4c li veledi zinamınıdır bizim babamız belli bu ayrımcılığınız niye bu kininiz niye ne yaptılar size anlam veremiyorum bu ulkede yaşayan insanların kaderini sizmi belirliyorsunuz allah yer yuzundeki rızık dağıtma yetkisini size mi verdi mi biz bilmiyoruz

    YanıtlaSil
  40. sizin allah belanızı versin 3ay vekil imama kadro verenler 6 ay belediyede gecici çalışmış 225 bin kişiye kadro verenler 4-c gelince nedense vatan millet sakarya olu veriyor dünya zengini ülke 4-c ye verilecek parayla bütce alt üst olur ne garip ülkeyiz degilmi bunların allah topunun belasını versin

    YanıtlaSil
  41. Bakan olmuşsunuz başbakan yardımcısı olmuşsunuz ama ülkenizden haberiniz yok 4/c lilerin hepsi sanki özelleştirme mağduru gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Bunun hesabını iki taraftada ödiyeceksiniz....
    TÜİK özeleştirme mağduru değil...

    YanıtlaSil
  42. İHPAR TAZMİNATI KOCA BİR YALAN İNSANLAR İHBARI ALMAK İÇİN HER YOLA BAŞ VURUYORLAR BİLMEDİĞİNİZ BİR KONU HAKINDA NİYE AÇIKLAMA YAPIYORSUNUZ

    YanıtlaSil
  43. Olacak olan şudur;Toplu sözleşmede 4/C'li çalışana en kabadayı %5 zam verilecek,memura da %4...Sonra memursen başkanı sayın Âkil insan bey bakan beyin yanında sırıtarak poz verip,memur zammının üzerinde bir zam almayı başardık diye açıklama yapacak ve bakan beyden kocaman bir ''Aferin'' alacak...Bundan başka bir kuruş fazla bir şey bekleyen 4/C'li avucunu yalayacak.Sonra seçimler yaklaşacak,ortalığa yine kadro söylentileri atılacak,seçimler martta olduğu için 4/C'lilere kadro meselesini bu yasama yılında halletmeye çalışacağız diyerek oylar garanti altına alınmış olacak.Bu zaman zarfında ekstradan Bakan değişimi de olursa bu Hükümetin oyalama çalışmaları için Bonus olacak,yeni Bakan da arada bir ortalara çıkıp 4/C'linin sorunlarını biliyoruz,görevimiz süresince bu konu üzerinde hassasiyetle duracağız diye açıklamalar yapacak...Yasama yılı sonunda çözülmeyen kadro sorunu bu seferde Genel seçimler için yeni bir Umut Projesi olarak gerek bakanların ağzından gerek diğer kukla bürokratların ağzından dilden dile dolaştırılıp,oy tuzağı olarak seçmenin önüne sunulacak.................aradan geçen 500 yılın sonundada kadro meselesinin hallolmadığını gören 4/C'liler gözünü açacak ve sonra.......sonrasını Allah Kerim....

    YanıtlaSil
  44. 4/c li çalışma hayatını bu ülke tekel eylemi ile öğrendi şimdi tüik te çalışan bir arkadaş biz özelleştirmden gelen 4/c li değiliz diyor ve kendilerini ayrı göstermeye çalışıyor. Arkadaşım o tekel eylemi olmayaydı da sende şimidi bunları yazaydın.1974 yılından buyana tüik te 4/c li çalışan arkadaşlar tekel eğleminden sonra kadro diye bağırmaya başladınız. Ondan önce nerdeydiniz.Bu gün 4/c sorunu gündendeyse bu şanlı tekelcilerin sayesindedir. bu böyle biline

    YanıtlaSil
  45. Sayin.bakan.hakkimizi.elimizden.aldi tekel.hakkimizi.şimdi dol.yetimlere.dağitiyor.kadromozo.bizden aldi simdi.aciz.o.hala.zorna çaliyor.Sen kimi.kandiriyorsun.......bekle.seninde.zamanin.gelecek.sen 4cliye ne.yapmisin.çik.soyleeee......bilelim

    YanıtlaSil
  46. Sen ki Bakan olmuşsun Sen ki büyük adam olmuşsun sen ki önünde insanların eğildiği korkundan nerdeyse ayaklarına kapanacak kadar adam olmuşsun olmuşsun da olmuşsun bir atasözümüzü hatırlatmak isterim "ÇOK ELBİSE GÖRDÜM AMA İÇİNDE İNSAN YOK ÇOK İNSAN GÖRDÜM AMA ÜZERİNDE ELBİSE YOK" AMA VİCDANLI TEK BAŞINA KARAR VEREBİLECEK BİR İNSAN OLAMIŞSIN SAYIN BAKANIM BEN EŞİM VE ÜÇ ÇOCUĞUM SENİ BU MÜBAREK RAMAZANDA TUTUĞUM ORUÇLARIN YÜZÜSOYU MÜRMETİNE ALLAH'IMA HAVALE EDİYORUM HAKKIMDA NE DÜŞÜNÜYORSAN ALLAH'IM SANA ÇOK DAHA FAZLASINI VERSİN VE YAŞATSIN AMİN.

    YanıtlaSil
  47. Bize 1050 tl meclisteki 4c ye 2500 tl oda 4c li bende sayin bakan maasimiz 2500 tl olmadikca bu sorun bitmez ikiside 4c li esit is farkli maas kadro vermiyorsun uz bunu duzeltin sendikalara memursene duyrulur

    YanıtlaSil
  48. Allah'a havale ediyorum başkada diyecek sözüm yok. Rabbim çaresizliğin ne olduğunu bizim çaresizliğimize kulak vermeyenlerede yaşatsın inşallah.Buda hayatımda yaptığım ilk bedduadır.Bakanım daha bizi ne kadar kandıracan merak ediyoruz,çünkü sen koskoca bakan sizlere kadro verecem diye bizi kandırdın..daha fazla birşey yazmak istemiyorum seni öyle konuşuken görürsem midem bulanıyor artık SEN BİR BAKAN OLARAK YALAN SÖYLEDİN 23 BİN 4-C LİYE BUNUN HESABINI İNŞALLAH VERİRSİN.ARTIK SİZE BİR OYUM BİLE YOK

    YanıtlaSil
  49. herkese slm ve saygılar öncelikle...
    sayın bakan söylemiş ya 4/c lilerin 4/b veya 4/a olması söz konusu değil diye..sonra sıralamış bazı şeyler..şudur budur falan filen. yani her zamanki yalan dolan haber..sayın bakana da biz burdan söylüyoruz ki ..."HAKLARINI ELLERİNDEN ALDIĞINIZ VE YILLARDIR HAK EDENE HAKKINI VERMEDİĞİNİZ İNSANLARIN AHLARININ VEBALİNİ CEHENNEM ATEŞİNDE VERMENİZ SÖZ KONUSU". çünkü bizler her duamızın içerisinde hakkımızı elimizden alanları Allaha havale ediyoruz. siz bu dünyada biraz daha atınızı koşturun..... gün gelecek sizin atınızda tökezleyecek bunu asla unutmayın.sizi yine allaha havale ederek tüm insanım diyebilenlere saygılarımı sunuyorum. "konyalı"

    YanıtlaSil
  50. Arkadaşlar balığın kavağa çıkma ihtimali bizim kadroya geçme ihtimalimizden daha olası bir durum halini almıştır,tek güvencemiz ALLAH ımızdan bile ümidimizi kestırdı bunlar.ALLah affetsin beni ama maalesef durum bu...

    YanıtlaSil
  51. devlet memurlarının özelleştirme sonucunda başka kurumlara geçiş hakkı olmasına rağmen, işçilere 4-c' nin reva görülmesi, maaş ve özlük haklarının neredeyse tamamını kaybetmeleri hiçbir vicdana sığmaz. çalışanlar arasında adaletin sağlanması ve insanların mağdur edilmemesi gerekiyor. 1.240 tl gibi bir ücretle kim nasıl evinin geçindirir, aile sahibi olur???
    geçici personel gerekliymiş, kanuni bir düzenlemeyle izin dönemlerinde kadrolu çalışanların ücret karşılığında geçici işleri yapması sağlanabilir, benzeri uygulamalar gayet basit şekilde bu sorunu çözer...
    başbakanın seçimler öncesi verdiği kadro sözününden bahsetmiyorum bile!!!

    YanıtlaSil
  52. ŞİMDİYE KADAR,Kİ OYLARIMIZA YAZIKLAR OLSUN HARAM OLSUN,BİR DAHA AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ OY YERİNE NAH ALIRSINIZ.

    YanıtlaSil
  53. ALLAHTAN KORKMAYAN KULDAN UTANMAZ DEDİKLERİ BU OLUYOR UTANIN BİRAZ OLSUN EY BAKAN

    YanıtlaSil
  54. Kadro verdiklerinize bir bakın; ve onlarla kıyaslayın 657/4clileri. Bizler KADROLU İşciydik. Bizim kadromuzu elimizden alan kim? Vekil imam ve müezinlere bile kadro veriyorsunuz. Belediyedekileri hiç saymaya bile gerek yok... Sayın Başbakanda üstelik İŞCİLİKTEN gelen birisi. 8 yıl bitti bizim 657/4c li olarak. KADROSU olmayıpta kadro almayan devlet işine girmeyen kalmadı. Bu kafayla bi 8 yıl daha gider :( TAŞ OLSA ÇATLARDI BU KADAR HAKSIZLIĞA...

    YanıtlaSil
  55. Faruk celik ben sizin yerinizde olsam bir gun bile beklemeden istifa ederdim sizinle gorusmeye gelen herkesi yalanlarinizla kandirdiniz kimsenin ahi kimsede kalmaz biz ozellestirme magdurlari ozellesen kurumlara kpss ile girdik sizlerde akp olarak sanki hayrinizi dagitiyorsunuz BÖBÜRLENME PADİSAHIM SIZDEN BUYUK ALLAH VAR GUN OLUR HESAP GUNU GELECEK BINLERCE KISININ HAKKINI YEDINIZ NASIL HESAP VERECEKSINIZ YATACAK YERINIZ YOK SIZLERIN

    YanıtlaSil
  56. Sayın Bakan Faruk Çeliğin kızı okulunu Özel Acıbadem Tıptan Hacettepe tıpa geçiş yaptırarak öğrenimine devam ediyo o oluyoda;
    Sayın BakanFaruk Çeliğik: 4/C Çalışanlarının 4/B veya 4/A Olmaları Söz Konusu Değil diyor.
    Kadrolu işçi olmaları, 4/D'li olmaları gibi bir durum maalesef gerçekleşmedi diyor.
    Kendilerine herşey mubah 4 C liye gelince o yok bu yok. Adaletiniz bumu.

    YanıtlaSil
  57. 4/ C li 10 senedir ne işçi kadrosunda ikramiyesi ile sosyal hakları var.Ne memur aile yardımı ile denge tazminatı var. 980 TL maaştan başka bir geliri olmayan ucube bir kadro. Vijdana gelinde Toplu sözleşmede 4 / C linin 10 senedir almadığı aile yardımı ile denge tazminatını verin ilk önce.3 çocuktan bahsediyorsunuz daha 4 / c linin doğum yardımı parası bile yok neden bahsediyorsunuz.Maaş zamın dan önce siz bunları verin ilk önce.

    YanıtlaSil
  58. turgay bey ALLAHTAN ÜMİDİNİZİ sakın kesmeyin. ALLAH öyle bi zamanda , öyle bi yol gösterir şaşar kalırız.evet bize yapılan bu düpedüz bi kandırmaca vede bunca insanın ahını almakla eşdeğer. fazla diyecek bişey yok ALLAH ISLAH ETSİN.akıl fikir versin. bi sözümde tüik cilere özellrştirmeden gelenler olmasa tüik çileri bilen varmıydı?. onun için 4/c 4/c dir. tüik özelştirme ayrım yapmayn lütfen. bizlerde hepimiz onlarca kişinin arasından sınavla, mülakatla işe girdik.

    YanıtlaSil
  59. Arkadaşlar siz sarı öküz hikayesini bilirmisiniz. Birbirimizi kırıp dışlayarak parçalanıp bölünürsek içimizden ilk kopan grup bizim sarı öküzümüzdür ve biz o sarı öküzü verdiğimiz gün yaşam hakkımızı tamamen kaybederiz.Ne tüik ne tekelciler nede diğerleri farketmez.Hepimizin adı 4/C hepimizin kaderi aynı.Birbirinize girmeyin.Ben diyorumki Hükümetin bize karşı tutumu belli aslında öyle olmadığını bildikleri halde sokaktan topladık açtılar tazminatlarını verdik falan diyorlar. Asıl Memur-senin gücünü ve samimiyetini göreceğimiz gündür Ağustos toplu sözleşmeleri.Ben diyorumki siyasi görüşler bir tarafa bırakılmalı memur-sen bize ait olanı bize teslim ederse siyasi görüşümüz ne olursa olsun memur-sen e üye olmalıyız.İyileştirme adı altında 100-200 TL gibi bir ücretle kandırılırsakta siyasi görüşümüz ne olursa olsun memur-senden toplu halde istifa etmeliyiz.9 Yıldır her gelen kandırıyor.Dün Hayati YAZICI kandırıyordu bugün Faruk ÇELİK.Sazlar aynı saz teller değişti, yumruk aynı yumruk eller değişti...

    YanıtlaSil
  60. Sayın bakanlar Bülen ARINÇ, Mehmet ŞİMŞEK ve Faruk ÇELİK' in kadro vermeye niyetleri olmadıkları söylemlerinden belli.Bari mecliste çalışan 4 c linin ücretlerini verin.

    YanıtlaSil
  61. ADALET PARTİSİNİN ADALETİ İŞTE,BUMU SİZİN ADALETİNİZ 100 BİN KİŞİYE KADRO VERİP KADROSUNU ELİNDEN ALIP ŞİMDİ SİZLERE KADRO YOK DEYİP OYALAMAKMIDIR ADALETİNİZ HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ.DAHA DÜNE KADAR TEK STATÜYE İNDİRECEĞİZ,ONLARIN İÇİN İYİ ŞEYLER DÜŞÜNÜYORUZ DİYENLER ŞİMDİ ÇIKIP UTANMADAN KADRO 4B 4A YOK DİYORSUNUZ.HİÇBİRŞEYİNİZİ İSTEMİYORUZ YETER Kİ KENDİNİZE KARŞI BİRAZCIKDA OLSA DÜRÜST OLSUN.

    YanıtlaSil
  62. bu seçimdede çalıştırırsınız suriye den gelenleri bize gerek yok.zaten hiç gerek yoktu bize değil mi? çocuk yap bin lira maaş al geçineme hemen öl.teşekkürler türkiye

    YanıtlaSil
  63. sayın bakanım yapmayın etmeyin yılın 12 ayı çalışan bu insanlar nasıl geçici oluyor. bu kadar insanın bu kadar ailenin ahını almayaın yazıktır günahtır. mazlumun ahı çıkar aheste aheste :-(((

    YanıtlaSil
  64. artık gucum kalmadı basbakan sozunu tut sana ınandık secımden once soz verdın basbakanada ınanamıycaksak bız kıme ınancaz yapma basbakanım yapma ALLAH rızası ıcın cok kotu durumdayız yalvarıyorum sana kulun kolen olayım aldıgın kadromu cocuklarımın nafakasını evımın huzurunu gerı ver

    YanıtlaSil
  65. zona oldum basbakan sıkıntı sıtres yapma ALLAH rızası ıcın kadro ver kulun köpeyın olayım halımız berbat

    YanıtlaSil
  66. BAKAN BEY İHBAR ALIYOLAR KIDEM ALIYORLAR DİYO DAHA YENİ ÖZELLEŞEN SEYİTÖMER TERMİK SANTRALE KÖMÜR OCAĞINDA İHBAR VERMEMEK İÇİN ALAN ŞİRKETİN(ÇELİKLER İN) İHBAR VERMEMEK İÇİN NASIL Bİ YAZININ ALTINA İMZA ATTIRDIGINI GELSİNDE Bİ BAKSIN BU MAĞDURLARIN İHBARLARINI ALMADAN GİTTİĞİNİ ÖĞRENSİN GERÇE ÖĞRENSE NE OLACAK BİDE BUNLAR TEPER ÇÜNKÜ BİZ GARİBANIZ ZENGİN OLSAK YANIMIZDA OLURLARDI

    YanıtlaSil
  67. YÜCE ALLAH IN HESAP SORDUĞU GÜN BİZLERDE ORDA OLACAĞIZ. 650 BİN KİŞİYE KADRO VERİP DE 50 BİN 4/C Lİ Yİ AYIRMANIN HESABINI GÖRÜŞECEĞİZ O GÜN. O GÜN BUGÜN GİBİ OLMAYACAK. 2 CİHANDADA HAKKIMIZ HARAM OLSUN.

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com