Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

10 Temmuz 2014 Perşembe

4/C Çalışanları Kamu Konutlarında Faydalanabilecek


4/C Çalışanları Kamu Konutlarında Faydalanabilecek
Devlet Personel Başkanlığı (DPB), 657’ye tabi 4C’li geçici personele kamu konutu tahsisi yapılabileceği konusunda görüş bildirdi.
Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası (Enerji Bir-Sen), 657’ye tabi 4/C’li olarak istihdam edilen personele kamu konutu tahsisi, yapılıp yapılamayacağı konusunda DPB’ye görüş sordu.
Enerji Bir-Sen, 05/06/2014 tarih ve MSK 10 EBS 35/ 1394 sayılı görüş yazısında:

“Hizmet kolumuza bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşları bünyesinde 657 sayılı Kanunun 4/C kapsamında personel istihdam edilmektedir. Kamu konutlarının tahsisi, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak yürürlükte olan Kamu Konutları Yönetmeliğinde belirtilen usul ve esaslara göre yapılmaktadır. Ancak, Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Yönetmeliğinde, kamu konutu tahsis edilecek personellerin istihdam şekli belirtilmemekte ve sadece kurum personeli ifadesine yer verilmektedir. Hâlihazırda yapılan uygulamalarda bazı kurumlarda 4/C kapsamında istihdam edilen personele kamu konutu tahsisi yapılmamaktadır’’ denildi.
Devlet Personel Başkanlığı’nın konuyla ilgili görüşü şöyle:

‘’Kamu konutlarının nasıl kullanılacağına ilişkin düzenlemeler 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu ile bu Kanunun uygulanmasını göstermek üzere çıkarılan Kamu Konutları Yönetmeliğinde yer almaktadır. Bu mevzuatta 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen personele kamu konutu tahsisine engel bir düzenlemeye yer verilmediği görülmektedir. Dolayısı ile söz konusu mevzuatta belirtilen şartların sağlanması halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4C maddesi kapsamında istihdam edilen personele de kamu konutu tahsis edilebileceği mütalaa edilmektedir.’’
“4C’Lİ PERSONEL KAMU KONUTLARINDAN FAYDALANACAK”
Konuyu değerlendiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “Devlet Personel Başkanlığı’nın görüşüne göre 657 tabi kurumlarda çalışan 4C’li personel kamu konutlarından faydalanabilecek” dedi.Tonbul sözlerine şu şekilde devam etti.
4C’li personelin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi noktasında kamu konut tahsisinin önemli olduğunu belirten Tonbul, 4C’li personel için yapılan diğer iyileştirmeleri de hatırlattı. Tonbul, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz günlerde DPB, sendikamıza cevaben döndüğü yazıda, 657 tabi kurumlarda çalışan 4C’li personele Koruyucu Giyim Yardımı verilebileceği yönünde bildirmişti. Yine, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda istihdam edilen 4C’li personele, aile yardımı verilmesi noktasında tereddütlerde sendikamızın çabaları sonucu giderilmiştir.”
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4C’Lİ PERSONELE KADRO TALEBİ
Memur-Sen olarak 4C’li personelin kadroya geçirilmesini istediklerini belirten Tonbul, “Konfederasyon olarak 4C’li personelin kadroya geçirilmesini talep ediyoruz. Ancak bu arkadaşların kadro dışında, Kamu Konut Tahsisi, Koruyucu Giyim, Aile Yardımı gibi mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi içinde konfederasyon olarak çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU13 Temmuz 2014 23:51

    Tombul bey siz dalga geçiyorsunuz??? Zaten Kamu Konutlarından 4/C Liler 4 yıldır yararlanıyor!!!! Sizin gibi 4/C Lilerin Sorunlarından habersiz ve de yandaş sendika yaptıkları sürece daha çoook sürer bu 4/C Zulmü...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com