Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Temmuz 2015 Salı

4/C'li Personel İle Geçici İşçilerin Kadroya Geçirilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi


4/C'li Personel İle Geçici İşçilerin Kadroya Geçirilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi
Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/C maddesi kapsamında çalışanların memur kadrolarına geçilmesi ve yıl içerisinde en az 5 ay süre ile çalışmış olan geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına atanmasının sağlanması amacıyla hazırlanan Kanun Teklifi Meclis Başkanlığına sunuldu.
Milletvekili M.Sezgin TANRIKULU tarafından hazırlanan “Devlet Memurları Kanunu ile Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”;

İl özel idareleri, belediyeler, bunların kurdukları veya üye oldukları mahallî idare birlikleri ile müessese ve işletmelerinde (Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan şirketler hariç) ve belediyelerin bağlı kuruluşlarında, 2013 yılı içerisinde usulüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam 5 ay veya daha fazla süreyle çalışmış olan geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne atanmalarını 2012 veya 2013 yıllarında yukarıda belirtilen şartlarda çalışıp da askerlik, doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları sebebiyle iş sözleşmeleri askıda kalanların da sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne atanmalarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında görev yapan geçici personelin, istemeleri halinde 3 içerisinde halen görev yaptıkları kurumlardaki memur kadrolarına atanmalarını amaçlıyor.
DEVLET MEMURLARI KANUNU İLE KAMUDA GEÇİCİ İŞ POZİSYONLARINDA ÇALIŞANLARIN SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA VEYA SÖZLEŞMELİ PERSONEL STATÜSÜNE GEÇİRİLMELERİ, GEÇİCİ İŞÇİ ÇALIŞTIRILMASI İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin (c) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"c) İl özel idareleri, belediyeler, bunların kurdukları veya üye oldukları mahallî idare birlikleri ile müessese ve işletmelerinde (Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre kurulmuş olan şirketler hariç) ve belediyelerin bağlı kuruluşlarında, 2013 yılı içerisinde usûlüne uygun olarak vizesi yapılmış geçici iş pozisyonlarında toplam 5 ay veya daha fazla süreyle çalışmış olan geçici işçileri kapsar. 2012 veya 2013 yıllarında aynı şartlarda çalışıp da askerlik, doğum veya sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen sağlık sorunları sebebiyle iş sözleşmeleri askıda kalanlar da bu fıkra kapsamında değerlendirilir."
MADDE 2- 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun ikinci maddesinin (7) fıkrasında yer alan " 2006 yılı içerisinde toplam 6 ay" ibaresi "2013 yılı içerisinde toplam 5 ay" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 3- 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 3 üncü maddesinin ikinci fıkrası ve geçici 1 inci maddesindeki "6 aydan" ibareleri "5 aydan" şeklinde değiştirilmiştir.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
MADDE 4- 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 2 nci maddesindeki "2006" ibaresi " 2013" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 5- 5620 sayılı Kanunun Geçici 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"GEÇİCİ MADDE 4- Bu Kanunun uygulanmasında Merkezi Yönetim Bütçe Kanunlarındaki kısıtlamalar uygulanmaz."
MADDE 6- 14/7/1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin C) Geçici personel fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
"657 Sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (C) fıkrası kapsamında çalışanların bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde yazılı olarak başvurması halinde 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (A) fıkrası kapsamında halen görev yaptığı kuruma kadrolu personel olarak ataması yapılır."
MADDE 7- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 8- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. Bu ilk kanun teklifi değil arkadaşlar hepimiz biliyoruz.Her kanun teklifindede eski hükümetin 4/c'ye kadro konusuna olumsuz baktığını da biliyoruz.Bakalım şimdi ne olacak.Geleceğimiz yeni kurulacak hükümetin ellerinde olacak.Biliyoruz ki konu 4/c olunca ülke ekonomisi batar,zaten 4/c ye 4/a hakları verdik,toplu sözleşmede 4/b olacak vb.kandırmacalar bizler tarafından artık inandırıcı değildir ve yok hükmündedir.''Ekmek bulamıyorsan pasta ye.'',tek hükümdarlık,kendilerine gelince var olan ancak bize gelince yok olan bütçeler,trilyonların çerez parası olarak değerlendirilmesi ve halkın asıl sorunlarının kulak arkası edilmesi milletin dur bakalım ey hükümet bi kendine gel bakalım demesiyle sonuçlandı.Kim olursan ol önce emeğe ve emekçiye saygın olacak.Kaç bakanın yada milletvekilinin çocuğu 4/c'li olarak çalışıyor ve asgari ücretle ailesini geçindiriyor acaba?Kendilerine gelince bir gecede maaşlarına bilmem şu kadar zam yapmalar,15000tl. maaşa vallahi geçinemiyoruz diyen sayın milletin vekilleri 1500-1600 tl.ye bir 4/c'li ne yapsın?Özelleştirme sonrası işsiz kalanları 4/c li yapmak,ellerindeki hakkı alıp 1500tl.maaşa mahkum etmek,sonrada sizleri işsiz bırakmadık,%40 zam verdik,aile yardımı verdik,4/a 'lı pozisyona getirdik diye emekçilerin yüzüne baka baka yalana sarılmak,bu dünyayı geçtikte öte dünyada iki elimizin yakanızda olduğunu bilerek geceleyin rahatça uyuyabilmek herhalde sadece Türk Politikacılarında vardır.Herkesin bir planı varsa Allahın da bir planı vardır.Onun planı ne şaşar nede gecikir.Kim bizim karşımızda olursa olsun biz tırnaklarımızla kazıdığımız bu yolda elbette hakkımıza kavuşacağız,kadromuzu alacağız İnşallah.Hiç bir zaman mücadelemizde eğilmedik,umutsuzluğa düşmedik.Bundan sonrada kadromuzu alana kadar mücadeleye devam edeceğiz.Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. akp engel olmazsa bu iş olur ama yine yapacagını yapar akp gibi geliyor

    YanıtlaSil
  3. ak parti 4/c lilerin daha önceki kurumlarda kadrolu idiler akp özellestirme politikaları sonucu bizlerin kadrolarını elinden alıp 4/c yaptı kardeşim hakkımız olanı istiyoruz bizler zaten kadrolu idik bu duruma akp düsürdü bizi şimdide babalarının kadrosuymuş gibi kadromuzu vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar zamanın özellestirmeden sorumlu bakanı KEMAL UNAKITAN demişti ya babalar gibi satarız diye şimdi babalar gibi kadromuzu vereceksiniz

    YanıtlaSil
  4. ALINACAK KARAR MECLİS ÇOĞUNLUĞU İLE ALINABİLİRSE MECLİSTE ZATEN ÇOĞUNLUK 4C LİLERİ DESTEKLEYEN KESİMDİR.
    132+80+80

    YanıtlaSil
  5. ALINACAK KARAR MECLİS ÇOĞUNLUĞU İLE ALINABİLİRSE MECLİSTE ZATEN ÇOĞUNLUK 4C LİLERİ DESTEKLEYEN KESİMDİR.
    132+80+80

    YanıtlaSil
  6. Koalisyon ve erken seçim gündemdeyken 4/C gündemini yaratıp sıcak tutalım. Onların oy menfaatinden faydalanmaya çalışalım. Ne olursa olsun yazılı ve görsel medyada aynı zamanda internette 4/C Kadro istemimizi sıcak ve güncel tutalım...Gerekirse partilere yazalım, partilerle irtibata geçelim...

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com