Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Bakan Çelik: 4/C'lilere Kadro Çalışması Yapılması ve Sonuçlandırılması Kararlaştırılmıştır. (Video Haber)


Bakan Çelik: 4/C'lilere Kadro Çalışması Yapılması ve Sonuçlandırılması Kararlaştırılmıştır. (Video Haber)
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik 26.08.2015 tarihinde Kanal 24 Televizyonuna konuk olarak, Memur-Sen Konfederasyonu ve Hükümet arasında imzalanan toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde, kamu çalışanlarının almış oldukları kazanımlar hakkında ve 4/C çalışanlarına kadro konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Programda Bakan Faruk Çelik, 4/C'li çalışanların sözleşmeli veya kadrolu pozisyona geçmeleri konusunda şu açıklamalarda bulundu.

4/C'lilerle ilgili çok ciddi sıkıntılar vardı. Biliyorsunuz Ak Parti iktidarı bunu bir kez daha söylemek istiyorum Ak parti iktidarı işbaşına geldiğimiz zaman özelleşen kurumlardan işlerine son verilen 7-8 bin çalışan işsiz kalmıştı ve bunlar işsiz. 4/C'yi ihdas eden Ak Parti. Biz aldık bunları tekrar kamuya elaman olarak istihdam ettik. Fakat bunların bu haklarında bazı sıkıntılar vardı 10 ay çalışıyorlardı önce bunu 12 aya çıkardık, arkasından ücretleri düşük idi geçtiğimiz sözleşmede yüzde 40 ücretlerine zam yaptık. Aile yardımı alamıyorlardı bu aile yardımını verdik, şimdi yani geçen hafta sonuçlanan sözleşmelerde ek ödeme alamıyorlardı ek ödeme kapısını açtık ayrıca son derece önemli bir not daha sözleşmede karar altına aldık, dedik ki:

bunların sözleşmeli veya kadroya geçişi ile ilgili de çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır. Yani çalışma yapılmalıdır şeklinde değil, çalışma yapılması sonuçlandırılması kararlaştırılmıştır şeklinde düzenlemeyi de yapmış olduk. Böylece 4/C'liler son iki sözleşmede ciddi kazanımlar elde ettiler ve inşallah önümüzdeki yasama döneminde nihai düzenlemede gerçekleşmiş olacak. Aynı bu şekilde kamuda çalışan memur gibi çalışan üniversiteli işçilerimiz var. Onlarla ilgili bir kararımız oldu toplu sözleşmede inşallah onlarda meclis açılır açılmaz netice alınacak konulardan bir tanesi bunun gibi sosyal ekonomik bir çok düzenleme bir çok kesime dönük düzenlemeleri yapmış olduk dedi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Bakan Faruk Çelik: 4/C'lilere Kadro Çalışması Yapılması ve Sonuçlandırılması Kararlaştırılmıştır Video Haberi


Bu haberin tüm hakkı www.4cmagdurlari.blogspot.com sitesine aittir. Haberimiz sadece www.4cmagdurlari.blogspot.com şeklinde aktif link verilerek veya aşağıdaki butonlar kullanılarak paylaşılabilir.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

1 yorum:

  1. her seçim öncesi düğmeye basılıyor 4c lilerle ilgili çalışmalar hemen başlatılıyor sonuç her seçimden sonra kos koca 0000 beklemeye kandırılmaya devam 4c li yi

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com