Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

18 Ağustos 2015 Salı

Faruk Çelik'ten 4/C Açıklaması


Faruk Çelik'ten 4/C Açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 18.08.2015 tarihinde Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Veyis Ateş'in programında kendisine yöneltilen sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, Habertürk TV'de katıldığı programda toplu görüşmeler ve 4/C'liler hakkında açıklamalarda bulundu. Faruk Çelik'in açıklamaları şöyle:

1- 3 milyon memur ve 2 milyon emekli olmak üzere toplam 5 milyon vatandaşı ilgilendiren bir görüşmemiz var. Orta vadeli planlarımızda yapacaklarımız tanımlanmıştır. 2016 için teklifimizi 5+4 olarak reize ettik. Ama nihai teklif değil orta yolu bulacağız. Sendikaların değerlendirmelerini alıyoruz.
2- Üniversiteli işçiler, 4/C'liler var. 4/C'lilerin 4/A'lı olması için yasa gerekiyor. Ama çok sayıda düzenleme zaten yaptık.
3- KESK ve Kamu Sen'in eylem çağrısını doğru bulmuyoruz. Henüz nihai sonuç çıkmadı
www.4cmagdurlari.blogspot.com
4- 2016 yılı için verdiğimiz 5+4 tekllif son teklif değil. Güzel diyaloglarımız devam ediyor.
Yapılan programda 4-C'liler 4/A'lı olacak mı? sorusuna Bakan Çelik şu yanıtı verdi:

Şimdi bakın 4/C'lilerin 4/A'lı olması bir yasa değişikliği gerektiriyor ama biz 4/C'lilerin durumunu iyileştire iyileştire bir noktaya getirdik. Bu dönemde de iyileştirme konusunda, hatta kanuni bir düzenleme ile atıfta bulunma gayreti içerisinde olacağız ama bunlar hep dediğimiz gibi masada kamu ve sendikalar karşımızda bunlarla uzlaşarak hem kamuyu bir noktaya getirmek hem kamu çalışanlarını temsilen gelen konfederasyonu ve yetkili sendikayı bir noktaya getirme mücadelesini veriyoruz.
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. ne kanunundan bahsediyor bu ya.yine kıvırmaya başladılar.iki dudağının ağzında.tamam dersen bu iş olur.yok 4A ile bi fark kalmamış mış, yok kanuni düzenleme gerekir miş.önceki dönem toplu sözleşmede karar alındı 4c lilere kadro verilsin diye ama hala kıvırıyorsunuz ya.biz elimizden alınan haklarımızı geri istiyoruz kardeşim.sizden fitri istemiyoruz.hakkımız geri verin yeter.

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar bir şey beklemeyin sendikalara inanmayın seçim tek yer

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com