Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

4 Eylül 2015 Cuma

Üniversiteli İşçi ve 4/C'li Geçici Personele Düzenleme


Üniversiteli İşçi ve 4/C'li Geçici Personele Düzenleme
Türkiye'nin IMF'li yıllarında da gündemde olan kamudaki işçilerden bir kısmının memuriyete alınması konusunda en kapsamlı çalışma geçtiğimiz toplu sözleşmede alınan kararla başlatılıyor.
www.4cmagdurlari.blogspot.com
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da geçtiğimiz Temmuz ayında dile getirdiği, “Üniversiteli işçi durumunda olanları memurluğa almayı değerlendiriyoruz” sözü hayata geçiriliyor. Toplu sözleşme görüşmelerinin bazı işçilerin ve geçici personelin kamu görevlisi statüsüne geçirilmesi başlığı altında çalışma yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu amaçla öncelikle memur eliyle yürütülen işlerin neler olduğu belirsizliği giderileceği ifade edildi.
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SİNYALİ VERMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu da sorunun çözümü için sinyali verdiğini hatırlatan yetkililer, seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin toplanması ile durumun bir kanunla ele alınacağına işaret etti. Statü değişikliği nedeniyle düzenlemenin kanunla yapılması gerekiyor. Üniversite mezunu işçilerin memurluğa geçmesi durumunda söz konusu personelin tayin, nakil, geçici görev, görevde yükselme ve unvan kullanabilme haklarına kavuşturulması hedefleniyor.
4/C'LİLERİN GEÇİŞİ KOLAYLAŞACAK

Yapılacak olan düzenleme ile 657 sayılı devlet memurları kanununun 4'üncü maddesinin (c) fıkrasında yer alan tam zamanlı çalışan geçici personelin de sözleşme personel pozisyonlarına geçirilmesinin de ele alınması yer aldı. Yetkililer, 4/C'lilerin sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesinin daha kolay olacağına işaret ettiler.
Kaynak:Yeni Şafak
Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.



Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com