Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

7 Ocak 2016 Perşembe

4/C'li Personel 2016 Yılında Ne Kadar Maaş Alacak?


4/C'li Personel 2016 Yılında Ne Kadar Maaş Alacak?
Kamu kurum ve kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında istihdam edilen tam zamanlı geçici personelin aylık ücretleri, genel maaş zammı, enflasyon farkı zammı ve asgari geçim indirimindeki artışın yanı sıra ek ödeme düzenlemesine bağlı olarak 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren artış meydana geldi.
4/C'li geçici personel aylık net ücretinin yanı sıra, eş ve çocuk durumuna göre aile yardımı ve asgari geçim indiriminden de yararlanacak. Örneğin, evli olup eşi çalışmayan ve 7 yaşından küçük 3 çocuğu olan bir 4/C'li geçici personel'in aylık net maaşına ilave olarak net 410,52 TL eklenecek.
4/C'li tam zamanlı geçici personelin zamlı maaşları
Yapılan belirlemelere göre, 4/C'li personelin eğitim durumları itibariyle 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere aile ve çocuk yardımı olmaksızın çıplak zamlı net maaşları şu şekilde olacak:

-->

Eğitim Durumu

2016 Ocak Ayı Net Maaş*

İlköğretim mezunu

1.641,98 TL

Lise veya dengi okul mezunu

1.770,48 TL

Yükseköğretim mezunu

1.897,37 TL


Aşağıda verilen tablolarda yer alan tutarlardan durumunuza uygun olanı aylık net çıplak maaş miktarınıza ilave etmeniz gerekecektir.
Eş durumu, çocuk sayısı ve çocuk yaşına göre 4/C maaşına ilave edilecek tutar:

-->
4/C statüsündeki personel'in evli olması durumunda eşinin çalışıp çalışması ve çocuklarının olması durumunda çocukların sayısı ve yaşı, aylık net ücret miktarını etkilemektedir. (aile yardımı ve asgari geçim indirimi nedeniyle.)
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Aşağıda verilen tablolarda, eş ve çocuk durumuna karşılık gösterilen tutarlardan, ilgili 4/C'li personelin durumuna uygun olanların, aylık net maaşa eklenmesi suretiyle, ele geçen net maaş bilgilerine ulaşılmış olacaktır.

Eş Durumu

Maaşa Eklenecek Net Tutar

Bekar 

0,00 TL

Evli ve eşi çalışıyor

0,00 TL

Evli ve eşi çalışmıyor

214,22 TL

 

Çocuk Durumu*

Maaşa Eklenecek Net Tutar

Çocuk yok

0,00 TL

1 çocuk, 72 aydan büyük

40,74 TL

1 çocuk, 72 aydan küçük

63,36 TL

2 çocuk, 72 aydan büyük

81,49 TL

2 çocuk, biri 72 aydan küçük biri büyük

104,31 TL

2 çocuk, 72 aydan küçük

126,74 TL

3 çocuk, 72 aydan büyük

128,42 TL

3 çocuk, biri 72 aydan küçük ikisi büyük

151,45 TL

3 çocuk, ikisi 72 aydan küçük biri büyük

173,87 TL

3 çocuk, 72 aydan küçük

196,30 TL


Verilen bilgilerde sadece 3 çocuğa göre tablo hazırlanmış olup, çocuk sayısı daha fazla olan 4/C'li personel, bu çocuklardan aile yardımı ödeneği kapsamında olanlardan dolayı aile yardımı alabileceği gibi, eşinin çalışıyor olması durumunda 5 çocuğa kadar asgari geçim indiriminden da yararlanabilecektir.
Kaynak: www.memurunyeri.com

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.


Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

2 yorum:

  1. ÖZELLEŞTİR-ME (Tekel) MAĞDURU7 Ocak 2016 23:00

    Sendika ağalarına DUYURULUR: hani Köle Statüsünde çalışan 4/C Özelleştirme Mağdurlarının bir daha giriş çıkışları olmayacaktı !!! Burada tüm sendikalara ve özellikle memur sene duyurulur: 4/C'li çalışanların 2016 yılında memur senin sendikasının çook büyük kazanımları sayesinde 31.12.2015 - 01.01.2016 tarihinde e-sigorta giriş çıkışları yapılarak bizlere imzalatıldı ve ayrıca Bizzat biz Özelleştirme Mağdurlarının Mahkeme yoluyla kazandıkları Ek Ödeme ile ilgili maliyenin gerekli açıklamayı yapacağını söylemişti büyük sendika ağası Oysa maliyenin açıklamasında Mahkeme Kararı olanlardan hiç bahs etmiyor ?? Özelleştir-me adı altında biz Özelleştirme Mağdurlarına yapılan bu; Haksızlık, Vicdansızlık, Ötekileştirme, Uygulanan Mobingin ve duyulan bu Kin ve Öfke' ye anlam veremiyoruz. "GÖRDÜĞÜMÜZ ZARARDAN FAYDA SAĞLAYANLARLA (sendika ağalarıyla) BİR, BERABER, DESTEK VE ÜYE OLUNMAYACAĞINI ARTIK ANLADIK" 4/C' li arkadaşlar. Mahkeme Kararıyla alınan hakkı bile memur senin çook büyük kazanımları ve katkılarıyla, iktidarın yardımı ve maliyenin ise uygulamasıyla (500 TL olarak kazandığımız Ek Ödemeyi 150 TL'ye düşürmeye çalışıyorlar. Lütfen sendikalara üye olan arkadaşlar sendikalardan istifa edin.

    YanıtlaSil
  2. bu tablolarda 159 TL yok sanırım.Bunların üstüne ayrıca eklenecek mi ?

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com