Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

26 Mart 2016 Cumartesi

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'dan 4/C ve Taşeron Açıklaması


Çalışma Bakanı Süleyman Soylu'dan 4/C ve Taşeron Açıklaması
Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da Valiliği ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Vali Vekili Ahmet Büyükçelik tarafından karşılandı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, ziyaretin ardından gazetecilerin Taşeron ve 4/C çalışanları hakkındaki sorularını yanıtladı.
Hükümet olarak tüm sorumluluklarını ve taahhütlerini yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Çalışma Bakanı Soylu, taşeron işçilerinin yeni statüyle istihdamının adımlarının atıldığını söyledi.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Bakan Soylu, ''Bu mühim bir adımdır. Bu önemli bir adımdır. Burada bir yeni sistem kuruluyor. Yani sistem değişikliğine gidiyoruz. Bu taahhüdü ortaya koyarken de bu sistem değişikliğini düşünüyorduk. Bugün bu adımı atarken de değişikliği düşünüyoruz. Burada bu çalışanlarımızı bizim taahhüdümüz asıl işlerle olandı fakat yaptığımız çalışmalar, değerlendirmeler, bize gelen talepler, teşkilatlarımıza iletilenlerle elde ettiğimiz sonuçlar, hesaplar, maliyetler ve bu konuda tüm ekonomi yönetimimizin yapmış olduğu analizler neticesinde hem asıl işte çalışanlar hem de yardımcı işte çalışanları kamuda istihdam etme konusunda çok önemli bir adım attık.'' şeklinde konuştu.
- Kamuya alımlarda güvenlik soruşturmaları esas olacak
Kamuda istihdam edilecek işçilerle 3 yıllık sözleşme imzalanacağını anlatan Bakan Soylu, kamuda farklı bir sistemin başlatılmış olacağına dikkati çekti. İstihdama yönelik çalışmaların devam ettiğini dile getiren Çalışma Bakanı Soylu, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatı içerisinde bulunanlar 4/A statüsünde olacak. Çalışanlarımız hangi mali haklarla çalışıyorsa aynı mali haklarla bu sözleşmeyi imzalayacaklar. Yine önemli bir süreç daha var. 1 Kasım 2015'ten önce çalışıyor olacaklar ve halen çalışmaya devam ediyor olacaklar. İş yerinde 12 ay yani kısa sürede değil, 12 aylık bir çalışma biçimi şeklinde, kendi çalışma hayatlarını devam ettiriyor olacak. Kamuda istihdama yönelik bir sınav olacak. Bu konudaki detayları, değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Her kamuda istihdam edilen gibi güvenlik soruşturmaları esas olacak. Burada kamuya alınan her vatandaşımız gibi kamuda istihdam edilme şartlarına uygun olacaklar. Bu konuda taahhütlerimizi yerine getirmiş olacağız. Kamuda faklı bir sistemi başlatmış olacağız. Maliye Bakanlığımız ve bizim bakanlığımız ile diğer tüm bakanlıklarımızla birlikte çalışmalar devam etmektedir. Kanun TBMM'ye sevk edildiğinde aziz milletimizle de bunları paylaşacağız. Bu konuda birçok değerlendirmeler yapılıyor. Dönem dönem söyleyeceklerimiz olacaktır."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bir gazetecinin "4/C'lilerle ilgili bir çalışma olacak mı?" sorusu şu şekilde cevap verdi:

"Diğer statülerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. 4/C'lilerle ilgili olarak memur sendikalarımız ile ciddi bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen gün de Sendika Konfederasyonları ile Kamu Personeli Danışma Kurulumuzu (KPDK) gerçekleştirdik. Toplantıda 4/C çalışanları konusu masadaydı. Bu değerlendirmeleri kendi içimizde de sağlıklı bir biçimde yaptık. 4/C'liler ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye 14 yıldır bugünkü başarısını ve performansının ortaya koymuş olduğu sonucu maliye disiplinine borçludur. Biz bir gelir ve gider hesabı yapmakla mükellefiz" şeklinde yanıt verdi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

6 yorum:

  1. Hep aynı şeyleri duymaktan bıktık.Bizbıktık siz bıkmadınız,Yeter artık.....

    YanıtlaSil
  2. Hep aynı şeyleri duymaktan bıktık.Bizbıktık siz bıkmadınız,Yeter artık.....

    YanıtlaSil
  3. 700 000 kişiye verilen kadro sorun olmuyor. 23000 çalışanın kadroya alınması büyük sorun oluyor.

    YanıtlaSil
  4. siyasi rant olmadığı için böyle olu yor

    YanıtlaSil
  5. kah kah kih koh :hükemete kalsa bize kadro verecekler de ne yapsınlar paralel yapı müsade etmiyor

    YanıtlaSil
  6. 4/c liler rusyadan geldii onun için bizlere giden bakan ne yaptıki gelen soylu ne yapacak göreciiiizz .. tüm 4/c lilere selam olsun hepimize allah kolaylık versin... slm

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com