Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

20 Nisan 2016 Çarşamba

4/C'li Çalışanlar Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Kadro Bekliyor


4/C'li Çalışanlar Mağduriyetlerinin Giderilmesi İçin Kadro Bekliyor
Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı ekonomik veriler araştırmasına göre, özelleştirme politikaları ülkemizin çalışma hayatına ve işçi statüsünde çalışanlara büyük bir darbe vurdu.
Özelleştirme uygulamalarının başladığı 1986 ile 2003 yılları arasında yalnızca 8,2 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirilirken, 2004 ile 2015 yılları arasında ise 58,8 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı. Bu süreçte Tüpraş, Petkim, Türk Telekom, Erdemir, Etibank, Sümerbank, Seka gibi yüzlerce kamu iktisadi teşekkülü satılarak, birçoğunun tüzel kişiliğine son verildi ve kapısına kilit vuruldu. Araştırmada,

özelleştirilen şirketlerin %49’unun tesis ve varlık satışı, %33’ünün ise blok satış yöntemiyle bütün taşınmazları ile birlikte devredildiği belirtilirken, milletin vergileriyle kurulan yüz milyarlarca dolarlık şirketlerin mal varlıklarıyla birlikte 58,8 milyar dolar karşılığında sermaye sahiplerine peşkeş çekildiği ifade edildi.
2003 yılından bugüne kadar gerçekleştirilen özelleştirmelerin bir başka olumsuz yansıması ise çalışma hayatında görüldü. Özelleştirilen kuruluşlarda görev yapan memurlar maaşları dondurularak başka kurumlara gönderildi. Ailelerinden, evlerinden uzak kalan bu çalışanlar, yıllarca hiç maaş zammı almadan çalışmaya mahkum edildi.

Bu kuruluşlarda işçi statüsü ile çalışanların birçoğu emekli edildi. Geriye kalanların büyük bölümü işten çıkartıldı. Ortaya çıkan bu mağduriyeti gidermek amacıyla, işten çıkartılanlar kamuda 4/C’li olarak çalıştırılmaya başlandı. Ancak 4/C’li statü; bu çalışanlarımıza daha önce aldıkları maaşın yarısını bile alamayacakları, izin haklarının sınırlı olduğu, fazla mesailerinin verilmediği, tayin terfi gibi haklarının bulunmadığı bir sistemi dayattı.
Şu anda kamuda 4/C statüsünde çalışan 23 bin dolayında kamu görevlisi hizmet verirken, yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesi için kadro bekliyor.
GENEL BAŞKAN: ÖZELLEŞTİRMENİN YARATTIĞI TAHRİBATI ONARMAK İNSANİ BİR SORUMLULUKTUR
Araştırma hakkında görüşlerini dile getiren Genel Başkan İsmail Koncuk, “özelleştirme ne ekonomik olarak, ne de sosyal olarak bu topluma hiçbir fayda sağlamamıştır” dedi.
Genel Başkan açıklamasında şunları ifade etti;

“2004 ile 2015 yılları arasında özelleştirilen kurumların şimdi yeniden faaliyete geçirilmesi için trilyonlarca dolarlık yatırıma ihtiyaç vardır. Oysa bu kuruluşlar 58 milyar dolar gibi komik bir rakama elden çıkarılmıştır.
Milletimizin vergileriyle kurulmuş olan bu işletmelerin ardından çalışanlara yapılan kıyım ise başka bir sosyal felaket olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kuruluşların özelleştirilmesi sonucunda buralarda çalışan işçi ve memurlar yıllardan beri her türlü olumsuz ekonomik koşullara karşı sahipsiz bırakılmıştır. Memurlar araştırmacı unvanıyla atıl bir vaziyette, maaşları dondurularak sefalete mahkum edildi. işçilerin bir bölümü ise, şimdi 4/C ucubesi altında yaşam mücadelesi veriyorlar.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
Türkiye Kamu-Sen olarak özelleştirme mağduru memurlarımızın haklarının korunması gerektiğini bir kez daha vurgularken, çalıştıkları kuruluşlar özelleştirildiği için adeta cezalandırılan 4/C’li çalışanlarımızın da toplu sözleşme görüşmelerinde kararlaştırıldığı üzere kadroya geçirilmesinin insani bir zorunluluk olduğunu ifade ediyoruz”

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

3 yorum:

  1. memursen olduğu müddetce hepsi yalan hayal ali yalçın da ahmet gündoğdu gibizi kullanıyor ve satıyor

    YanıtlaSil
  2. 4-c özelleştirme mağdurlarına hiç bir sendika kadro verilmesinin stratejik olarak istemiyor istemez istemeyecektir 23 bintan 4-c özelleştirme mağduru 2000 yılında sokağa konulduğunda kamusen yetkili sendikaydı 4-c liler Türk-iş in önünde yatarken kamusen yetkili sendika olarak seyrediyordu ve çok güçlüydü banakan görevden aldırtıyordu yalan konuşmanın adabı yok bunu her tarafta söylemeye her platformuda tartışmaya hazırım akabınde memur sen yetkiili sendika oldu ne yaptı elinin altında mağdur hazır potansiyel güç olarak görmeye başladı kamuda 376 bin kişiye kadro verilirken memur sen neden 4-c için sesini çıkarmadı haklı işine gelmezdi çünkü en iyi güç mağdur güçtür her zaman meydanlara kadro diye sürülebilecek güçtür yani kısaca hiç bir sendika 4-c özelleştirme mağdurlarına kadro verilmesini istemiyor bu gün kadro verilse kamu sen neyle memurseni suçlayacak memursen kadro verilse neyle gündeme gelecek bunu herkesle her yerde tartışmaya hazırım yetiyorsa yüreğiniz gelin tartışalım

    YanıtlaSil
  3. Hahhhh işte doğru bu hay ağzına sağlık

    YanıtlaSil

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com