Özelleştirme Mağdurları 4/C'li Geçici Personel Web Sitesi

14 Nisan 2016 Perşembe

İsmail Koncuk: Artık 4/C'lilerin Izdırabı Sona Ermeli


İsmail Koncuk: Artık 4/C'lilerin Izdırabı Sona Ermeli
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bengü Türk ekranlarında yayınlanan, Gökhan Altunkaş’ın sunduğu “SÖZ HAKKI” programına katılarak çalışma hayatı ve 4/C gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 4-C’liler ve üniversiteli işçilerin haklı taleplerini bir kez daha gündeme getiren Genel Başkan İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürecektir” dedi. Programda Genel Başkan İsmail Koncuk konu ile alakalı sözlerine şu şekilde devam etti.

Başkan Koncuk, 24 Mart tarihinde Çalışma Bakanlığı'nda, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı yapıldı. Sayın Bakan’a net olarak “4-C ile ilgili ve üniversiteli işçilerle ilgili toplu sözleşmede alınan kararlar var, tarih olmasa dahi bu kararın uygulanması lazım, Çalışma Bakanı olarak sizin bu konuda söyleyeceğiniz bir şey olmalı” dedim. Sayın Bakan ısrarımız üzerine bir komisyon oluşturalım dedi ve Bakan yardımcısı Orhan Yeğin başkanlığında bir komisyon kurularak, bu konularda çalışma yapılması talimatı verdi. Biz ısrarla tarih çıkmasını istiyoruz. Toplu sözleşmede yetkili konfederasyon alkışlar ve sloganlar eşliğinde imza atarken ben salonu terk etmiştim ve dışarıda basın toplantısında 4-C’lilerin satıldığını söylemiş, “Yuvarlak kararlar toplu sözleşme masasında alınamaz, bu masada köşeli kararlar olmalı” demiştim. O günden bugüne haklı çıkmaktan mutlu olduğumu söylemiyorum.
Artık 4-C’lilerin ızdırabı sona ermeli. O zaman bir doğrunun altını çizdim ve doğruluğu bugün anlaşılıyor. Toplu sözleşme metnine imza atan yetkili sendikanın bu konuda yüzeysel birkaç kelam dışında hiçbir şey söylemediği ortadadır. Tamam anladık hükümetin yanındasınız ama azıcık yürekli olun, yazık değil mi bu insanlara? Umut verdiniz arkası gelmiyor. Eylem yaparız diyorlar, bunlar ne zaman eylem yapar? 4-C’lilerin kadroya alınması ile ilgili bir karar çıkarsa, el altından duyarlar çıkıp eylem adı altında bir iki açıklama yaparlar,sonra da “Eylem yaptık 4-C’liler kadroya geçti” derler. Bunlar ucuz hesap peşindedirler ama biz bunun takipçisiyiz. Derdimiz çalışma hayatındaki problemlerin bir bir çözülmesidir. İstiyorum ki, 23 bin 4-C’li kadroya geçsin, bu istihdam türü Türkiye’ye layık değil. Bu problem artık ortadan kaldırılmalıdır dedi. Başkan Koncuk sözlerini şu şekilde sürdürdü.

Üniversiteli işçiler konusu ise son derece tabii bir istek. Memur kadrosuna geçmek isteyen insanlar bunlar. Diyorlar ki,“Biz yıllardır belediyede otobüs şoförüyüz, maaşları da güzel ama ben üniversite mezunuyum, memur olunca maaşımda düşecek ama ben üniversite kariyerime uygun bir statü istiyorum” Bizim kültürümüz “Beşikten mezara kadar oku demiyor mu?” Kuran-ı Kerim “İkra” yani “Oku” diye başlamıyor mu? Bu insanlar okumuş. Bu ülkeyi yönetenlerin bunu görmesi gerekemez mi? Zaten maaş veriyorsunuz hatta memur olduklarında maaşları daha da düşecek. O zaman neden bu insanların isteklerine cevap vermiyorsunuz, naz yapıyorsunuz. Sadece bu problemlerin çözülmesiyle sıkıntılar bitmez. 4-B’li arkadaşlarımız var, 2011 yılında bu mesele Türkiye Kamu-Sen’in mücadelesi ile çözülmüştü. Söylenmedik söz, yapılmadık eylem bırakmadık ama o malum sendika bunu da sahiplendi. Bir kere dahi meydana çıkıp eylem yapmadılar. Türkiye Kamu-Sen yağmur çamur demeden eylem yapacak, siz de bunu sahipleneceksiniz, yok öyle şey. Hükümet, muhalefet partileri seçim beyannamelerine bu konuyu alınca, bizim de baskımızla “4-B’lilere kadro” dedi ama 2011 den sonra 4-B alımı yine devam etti. Hala da alım var. Türkiye Kamu-Sen’in gündemindedir 4-B ve bu sorun bizim sorunumuzdur, gündemde tutmaya devam edeceğiz. 2011’de hangi gerekçelerle bu insanları kadroya aldıysanız bugün de aynı doğrular geçerli. İlla seçim dönemi mi olmalı? Bu insanları kadroya alıp bir daha 4-B’li almamanız lazım.
www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr
5393 sayılı yasa ile belediyede çalışan bir çok insan var, 4924 sayılı yasaya tabi sağlık çalışanları var, PTT’de çalışan idari hizmet sözleşmeli çalışanlar var kaderleri idarecilerin iki dudağı arasında, vekil ebe, vekil hemşire, vekil imam var…Bu nedir Allah aşkına? Ben çalışma hayatını köstebek tarlasına benzetiyorum. Tarlanın her yeri delik deşik, çalışma hayatı tuzaklarla dolu. Bunu yapan 14 yıldır iktidarda olan bu siyasi iktidardır. Perşembe günü saat üçte Çalışma Bakanı tarafından oluşturulan komisyon Başkanı Bakan yardımcısı Orhan Yeğin’le bir araya geleceğiz üç konfederasyon başkanı. Burada sanırım bize bu çalışmalarla ilgili bilgiler verilecek. Umut verici haberler bekliyoruz, 4-C’liliğin ortadan kaldırıldığı, üniversiteli işçilerin memur kadrosuna alınmasıyla ilgili iyi haberler duymak istediğimiz bir toplantı olur umarım. İnşallah bir umutsuzluk doğmaz o toplantıda.
Bizim 4-C’lilerin kadroya alınması konusunda mücadele sözümüz var, bunun için mücadele ediyoruz. Bazı arkadaşlarımız “Sendikaların sözü var” diyor bizim söz verebilmemiz için hükümet olmamız lazım. Biz kadroya geçmeleri için mücadele etme sözü verdik ve bu mücadelemizi sürdürüyoruz. Sadece 4-C’liler değil bütün sözleşmelilerin kadroya alınmasının mücadelesini veriyoruz” dedi.

Haberimizi Paylaşmak için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.

Paylaş | |

Yasal Uyarı: Sitemizde yayınlanan haberler ve köşe yazıları yukarıdaki veya aşağıdaki butonlar kullanılarak veya www.4cmagdurlari.blogspot.com.tr şeklinde aktif link verilerek kullanılabilir.
Bu Haberi Paylaş:

0 yorum:

Yorum Gönder

Değerli ziyaretçilerimiz sitemizde yorumlarınızın yayınlanabilmesi için yapılan yorumların konu ne olursa olsun hakaret veya beddua içermemesi gerekmektedir. Bu tarz söylemler cevap hakkı doğurmakta sitemizi zan altında bırakmaktadır. Kesinlikle hakaret veya beddua içeren yorumlar yayınlanmıyacaktır. Yorum yayınlanma süresi 1 saat ile 1 gün arasında değişmektedir.

Öne Çıkan Yayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 4/C Çalışanları 4/B Kadrolarına Alınacak Binlerce taşeron işçinin ve 4/C çalışanlarının günlerdir merakla bekledi...

Sitemiz Eski 4/c Haberleri

Son 4/C Haberleri

Copyright © 4/C Çalışanları Web Sitesi | Powered by Blogger

Design by ThemePacific | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com